Fester og sammenkomster i landbohjem

Nogle gange om året inviteredes naboer og evt. familiemedlemmer til

Kaffebord  Middag Rund Fødselsdag Konfirmantionsfest - klik et link til venstre

Copyright for billederne på denne side er ikke identificeret - kontakt evt. webmaster ved rettighedspåberåbelse

Kaffebord

Efterhånden kunne man købe både kaffe og kakao; ofte indledtes derfor en kaffesammenkomst med kakao til bollerne - flødeskum var ikke noget problem i landbohjem med egen besætning.
Tilbehøret var opulent og udgjorde et solidt måltid i sig selv:


BollerCopyright ikke identificeret


Kringle/Julekage med rosiner samt mandelessensCopyright ikke identificeret


Lagkage her med flødeskum ellers , hyppigst med hvid glasur med krymmelCopyright ikke identificeret


Brun lagkageCopyright ikke identificeret

 


Æblekage kunne erstatte lagkagerne
Copyright ikke identificeret


Sandkage kunnne erstatte lagkagerne
Copyright ikke identificeret

 


Franske vafler alias ØretæverCopyright ikke identificeret



Vandbakkelser med flødeskumCopyright ikke identificeret


Kyskager alias marengsCopyright ikke identificeret


VanillekranseCopyright ikke identificeret


PlesknerCopyright ikke identificeret


KokosmakronerCopyright ikke identificeret


MedaljerCopyright ikke identificeret


Kokossnitter
Copyright ikke identificeret

Specielt ved juletid


KlejnerCopyright ikke identificeret


BrunkagerCopyright ikke identificeret


KiksekageCopyright ikke identificeret

 

Middag

Efter griseslagtning fik omgangskredsen serveret fersk kød ved et såkaldt pølsegilde - det var i saltkarrenes tid og før oprettelsen af fælles frysehus.


FlæskestegCopyright ikke identificeret


RibbenstegCopyright ikke identificeret


MedisterCopyright ikke identificeret

 


FløderandCopyright ikke identificeret


CitronfromageCopyright ikke identificeret

 

 

Specielt i julen


Andesteg eller gåsestegCopyright ikke identificeret


Kalkunsteg var sjælden, men fandtes dog. Copyright ikke identificeret


Sylte og kold steg/medister til julefrokostenCopyright ikke identificeret

 


Ris à la MandeCopyright ikke identificeret

 

 

 

Rund fødselsdag og lign.

Serveringen ved runde dage lignede som regel pølsegildets, men hyppigt suppleret med hønsekødsuppe og krustader. Som regel var gæsterne så talrige, at en rydning og pyntning (om sommeren) af en udlænge måtte iværksættes. Ved vinteritide måtte forsamlingshuset lejes.

Konfirmationsfest

Fejredes som regel analogt med runde mærkedage.